CZ / EN

Aktuality

Studenti SŠ si vyzkoušeli jeden den vysokoškoláka

Publikováno: 12. 03. 2024

Dnes proběhla první stáž pro studenty posledních dvou ročníků středních škol a gymnázií, ze série stáží, které jsme naplánovali na březen a máme ještě volná místa: https://ochutnej-strojarinu.cz/

Dnes jsme studentům ukázali studium letadlové techniky a kosmických prostředků. Ráno navštívili přednášku Zatížení letounu a potom si prohlédli laboratorní zázemí Ústavu letadlové techniky. Na trase prohlídky viděli studenti zkušebnu pro pevnostní zkoušky letadel, laboratoř pro výzkum kosmických technologií a také některé z letounů, realizovaných ústavem v rámci výuky a R&D. Například modifikovaný Typhoon nebo celokompozitový dmychadlový UL-39 Albi.

Seznámili jsme naše stážisty také se studentskými týmy CTU AeroLab a jejich soutěžním letadlem a CTU Space Research s jejich raketou Illustria, která je největší v Čechách.

Všech 21 studentů si odneslo nový zážitek a zkušenost, která jim může pomoci s výběrem studia. S některými jsme se vydali také do dejvického kampusu, kde si mohli prohlédnout halové laboratoř, menzy nebo Bubenečskou kolej.
 
Těšíme s na další stážisty ze středních škol hned příští týden 19. a 20. března 2024. Volné termíny ještě jsou tak neváhejte s registrací: https://ochutnej-strojarinu.cz/

Fotogalerie