CZ / EN

Aktuality

ERCOFTAC Spring Festival 2022

Publikováno: 23. 02. 2022

Fakulta strojní ČVUT v Praze pořádá jarní zasedání mezinárodní organizace ERCOFTAC (European Research Community on Flow, Turbulence and Combustion), které proběhne ve dnech 7. až 8. dubna 2022 na Fakultě strojní ČVUT v Praze, Technická 4, Praha 6.

Základní informace o konferenci najdete na této stránce.

Zveme také studenty Fakulty strojní ČVUT v Praze, se zájmem o problematiku proudění, turbulence a spalování, k návštěvě odborného programu. Účast je možná po buď po registraci dle instrukcí na webové stránce konference, nebo po domluvě s organizátory.
 
pracoviste/12101/ERCOFTAC_logo_black.jpgERCOFTAC Association je celosvětové sdružení výzkumných, vzdělávacích a průmyslových skupin v oblasti proudění, turbulence a spalování. Součástí asociace jsou tzv. Pilotní centra ERCOFTAC, v několika evropských zemích.

Hlavním cílem Pilotních center je podporovat zapojení výzkumných skupin do mezinárodních výzkumných projektů a koordinovat jejich činnost v ERCOFTAC, zejména ve speciálních zájmových skupinách. Pilotní centrum rovněž stimuluje programy spolupráce a výzkumné projekty mezi akademickými výzkumnými institucemi a průmyslovými partnery.

Sídlem českého pilotního centra je Ústav termomechaniky AV ČR. V čele Pilotního centra stojí koordinátor a rada tvořená zástupci českých členů ERCOFTAC. Koordinátorem je Doc. Tomáš Bodnár, členy vědeckého programového výboru jsou Prof. Jiří Fürst jako zástupce za výzkum a Prof. Jan Macek jako zástupce za průmysl.

České pilotní centrum má v současné době tři členy z akademických institucí: Ústav termomechaniky AV ČR Praha (kontaktní osoba: Dr. David Šimurda); České vysoké učení technické v Praze, Fakulta strojní, Výzkumné centrum motorů a automobilové techniky Josefa Božka, Praha (kontaktní osoba Prof. Jan Macek), a Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství, Brno (kontaktní osoba Doc. Pavel Rudolf).

Bližší informace o českém pilotním ERCOFTACu a jeho aktivitách lze nalézt na stránce.

V případě zájmu o účast na konferenci kontaktujte Doc. Tomáše Bodnára

 

[pracoviste/12101/ercoftac-logo-hires.png]