CZ / EN

Aktuality

Kariéra může začít snadno už při studiu

Publikováno: 11. 04. 2024

Třetí ročník akce Kariérní dny Fakulty strojní (FS) a Fakulty elektrotechnické (FEL) ČVUT v Praze opět potvrdil, že poptávka po absolventech elektrotechnických a strojírenských oborů je stále velká a absolventi ČVUT jsou na trhu práce velice žádaní. Podle vyjádření děkanů obou fakult vychází hodnota absolventů z kvalitních studijních programů a z motivace studentů o co nejlepší uplatnění v praxi. Proto nikoho nepřekvapuje, že absolventi snadno nacházejí zaměstnavatele, který jim umožní seberealizaci a kariérní růst. Někteří studenti dokonce začínají pracovní kariéru již v době studia a akce jako jsou Kariérní dny, jim to usnadňuje.

Ve dnech 9. a 10. dubna 2024 v prostorách obou fakult se 98 firem prezentovalo více než pěti tisícům studentů a studentek. Ve stáncích, na třech patrech na chodbách propojujících obě fakulty, odpovídali na spoustu otázek pohotoví informátoři od 9 až do 16. hodin. Zájem návštěvníků dokázali vyvolat jak zástupci průmyslových gigantů, tak i malých a nově vzniklých startupů. Hlavními partnery letošních Kariérních dnů byly společnosti ČEZ, Škoda Auto, Avio Aero, Bosch, Continental, Valeo, Rohde & Schwarz, Qminers, ÚJV Řež a Altron. Doprovodný program zahrnoval prezentace firem, přednášky v přilehlých posluchárnách, skupinové i individuální diskuze a workshopy.

Návštěvníky „oslovily“ rozměrnější exponáty hned před budovami. Před FEL nešlo přehlédnout autobus Valeo a před FS elektromobil Porsche a několik strojů Bobcat. Jeden ze sestavy „bobíků“ dokonce obsadil místo ve vestibulu fakulty. Kolem některých expozic na chodbách občas ani nešlo projít. Adam z FELu prozradil, že ho nejvíce zaujala expozice s kryogenní technikou, protože ta souvisí s jeho studiem. Student Tomáš měl jiné preference. Jako vystudovaný průmyslovák obdivoval Bobcat a všechno, co se týkalo automotive. Zastavil se také u expozice Orlenu, protože pochází z Mostu a kolem litvínovské chemičky jel snad miliónkrát.

Zájem vystavovatelů i studentů opět potvrdil, že je akce užitečná a bude mít v roce 2025 pokračování: https://www.karierni-dny-fs-fel.cvut.cz/

Fotogalerie