CZ / EN

Aktuality

Středoškolská technika na ČVUT

Publikováno: 01. 06. 2022

Chodba mezi Fakultou strojní a Fakultou elektrotechnickou ČVUT na čtvrtém patře obsadili 1. června 2022 středoškoláci. Tradiční akce StreTech začala ráno konferencí zástupců středních škol a akademických pracovníků ČVUT. O desáté hodině byla akce zahájena prezentací autorských prací studentů středních škol.

Cílem StreTech 2022 je umožnit setkání a prezentaci prací studentek a studentů a jejich středních škol na půdě ČVUT. Témata nebyla nijak omezená. Podle propozic mohly mít zaměření technické, přírodovědné nebo také humanitní a umělecké. Prezentace zahrnovaly oblast elektrotechniky, elektroniky a informatiky, strojírenství, stavebnictví,  biomedicíny, chemie, fyziky, ekonomie, designu a společenských věd. Práce byly jak  individuální, tak i kolektivní a nechyběly ani výsledky středoškolské výuky. Na dopoledním workshopu studenti prezentovali návštěvníkům své projekty formou posteru nebo modelu, jiní elektronickou prezentací na notebooku.

Konferencí StreTech ČVUT vyhledává a přístupnou formou soustřeďuje a podporuje tvůrčí aktivní středoškolské studentky a studenty a jejich střední školy. Letošní akce StreTech byla po nucené covidové přestávce opět úspěšná. Zúčastnilo se jí 197 studentů z 58 škol, kteří prezentovali celkem 131 projektů. 

Fotogalerie