CZ / EN

Aktuality

Strojaři svařovali nejlépe

Publikováno: 21. 03. 2024

Studentskou soutěž ve virtuálním svařování opět po roce ovládly týmy z Fakulty strojní ČVUT v Praze. Ve čtvrtek 14. března 2024 proběhla na Fakultě stavební ČVUT soutěž ve virtuálním svařování o plaketu prof. Dunovského.

Soutěže se účastnili tříčlenné týmy studentů z různých fakult ČVUT a soutěžilo se ve třech disciplínách: svařování obalenou elektrodou – MMA, svařování v ochranné atmosféře – MAG a svařování neodtavující se elektrodou – TIG. Svařovalo se na přístrojích SOLDAMATIC, které jsou i součástí výuky studentů na ČVUT v Praze. Další disciplínou byl také kvíz, ve kterém studenti mohli ukázat také svoje teoretické znalosti.

První místo obsadil tým Svářeči UST 2 z Fakulty strojní ČVUT v Praze, s celkovým ziskem 399 bodů. Nutno podotknout, že se jednalo o studenty Ústavu strojírenské technologie, kteří mají ke svařování opravdu velmi blízko.

Na 2. a 3. místě se umístily rovněž týmy studentů Fakulty strojní ČVUT v Praze s názvem „Rychle a špekatě“ – 2. místo a „Loboweld“ – 3. místo. Celkově soutěžilo 12 týmů a ti nejlepší si odnesli zajímavé ceny a hlavně plaketu prof. Dunovského, na jehož počest se soutěž každoročně koná.

Fotogalerie