CZ / EN

Aktuality

Stáž studentů Gymnázia Evolution Sázavská

Publikováno: 30. 03. 2023

V týdnu od 20. března 2023 proběhla na Fakultě strojní ČVUT v Praze stáž studentů Gymnázia Evolution Sázavská. Rozvrh hodin týdenní stáže byl sestaven z rozvrhů 1. ročníků, s cílem, aby si studenti gymnázia vyzkoušeli, jaké je to studovat na Fakultě strojní ČVUT v Praze. Výuka se skládala z přednášek, cvičení, laboratoří a ukázky studentského projektu Cenelín, kdy si mohli studenti také popovídat s našimi doktorandy o studiu, ubytování na kolejích a studentském životě.

Všem přednáškám sice studenti zcela nerozuměli, což jsme předpokládali, ale byla potřeba také ukázat úroveň výuky na vysoké škole a nutnost věnovat se plně studiu. Cílem bylo poskytnout studentům představu, jak vypadá studium 1. ročníku Fakulty strojní ČVUT. Cvičení studenty bavila podstatně více. Excelovala Ing. Eliška Cézová, Ph.D., která prakticky, lidsky a zábavně ukázala výpočty a exponáty předmětu Strojírenské konstruování a Ing. Elena Čižmárová, Ph.D. z Ústavu materiálového inženýrství, která po teoretické průpravě vzala studenty do laboratoře, kde zkoušeli a „osahali si“ různé vlastnosti materiálů.

Doktorandi Ing. Matyáš Junek a Ing. Vojtěch Smolík odprezentovali projekt Cenelín a Ústav energetiky a poté si každý stážista vyzkoušel 3D brýle a virtuální prohlídku jaderného reaktoru. Z tohoto projektu byli nadšení. Shledávali ho moderním, zajímavým a kladli plno dotazů.

Celkový odborný výklad jak teorie, tak praxe byl zajímavý a profesionální. Bylo vidět, že se stážistům líbí přístup pedagogů a celkově přátelská a vlídná atmosféra na Fakultě strojní ČVUT v Praze. Studenti Gymnázia Evolution Sázavská byli velmi spokojení a děkovali za zajímavé ukázky

Pokud máte zájem o podobnou stáž na Strojarna.cz, můžete se domluvit s naší kolegyní Kristýnou Čermákovou – kristyna.cermakova@fs.cvut.cz

Těšíme se na další zájemce o studium strojařiny na pražské technice!

Fotogalerie