CZ / EN

Aktuality

Den otevřených dveří, 10. listopadu 2022

Publikováno: 13. 10. 2022

Připravujeme pro vás DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ, 10. listopadu 2022, na adrese Technická 4, Praha 6! Už od 9.00 hodin se můžete seznámit s našimi studentskými týmy a v 10.00 hodin začíná přednáška o studiu v posluchárně 256 (2. patro). Po přednášce proběhnou komentované prohlídky laboratoří v několika trasách s průvodci.

Informace o životě a studiu na fakultě získáte také přímo od studentů a tak se s nimi můžete od 9.00 hodin setkat osobně:

  • Hned za vstupem do fakulty bude připravená formule z dílny týmu CTU CarTech, kterou naši studenti vyvinuli s použitím mnoha nových technologií. Se členy týmu si můžete osobně pohovořit o vývoji, materiálech, použitých technologiích. Letošní čtrnáctá verze studentské formule je výjimečná tím, že poprvé je spalovací motor doplněný elektrickým pohonem a formule se tak zařadila mezi hybridní vozy.
  • Také se můžete se studenty z týmu Chicken Wings CTU, který sídlí na Ústavu letadlové techniky Fakulty strojní ČVUT v Praze a má okolo 15 členů. Jde o poměrně mladý tým, založený v roce 2019. O rok později se zúčastnili poprvé samostatně soutěže v USA SAE AeroDesign. Účastní se taktéž soutěží Air Cargo Chalenge pořádaných v různých částech Evropy. V současnosti navrhují a staví rádiem ovládané letouny, ale cílem týmu je, účastnit se i v kategorii autonomních letů.
  • A setkat se můžete také se zástupci celouniverzitního studentského týmu CTU Space Research, který se zabývá návrhem, testováním a stavbou vysoce výkonných raket a dalších kosmických technologií. Pod záštitou rektora ČVUT a děkana Fakulty strojní ČVUT se nadšení studenti a studentky společnými silami podílí na vývoji pohonu, konstrukce, avioniky a designu rakety.

Sledujte průběžně TUTO STRÁNKU  a dozvíte se také, jaké laboratoře můžete navštívit 10. listopadu 2022 po přednášce o studiu, která proběhne v 10.00 hodin.
 
Těšíme se na vás!