CZ / EN

Aktuality

Vědafest 2023

Publikováno: 30. 05. 2023

Jedenáctý ročník VědaFestu na téma „Kořeny vědy“ se uskuteční symbolicky 21. června 2023, v den slunovratu. Na jednodenní akci na tzv. Kulaťáku v Praze, neboli dejvickém Vítězném náměstí, se znovu spojí nejen vědecké instituce napříč republikou a stejně jako v předešlých ročnících ukážou, že různé způsoby představení vědy mají svůj nezastupitelný význam.

Naše fakulta nebude v programu chybět a návštěvníci akce se setkají se studenty z týmu Chicken Wings CTU nebo jízdu v simulátoru Formula Student, našeho studentského týmu CTU CarTech.

Těšíme se, až vám budeme moci ukázat, že strojařina je zábavná a hlavně zajímavá!

Jedenáctý ročník VědaFestu  se uskuteční 21. června 2023 na Kulaťáku v Dejvicích. V jednodenní akci se znovu spojí vědecké instituce napříč republikou a stejně jako v předešlých ročnících ukážou, že různé způsoby prezentace vědy mají svůj nezastupitelný význam. 

Naše fakulta strojní nebude v programu chybět a návštěvníci akce si tak budou moci vyzkoušet jaké je to sedět v opravdovém letounu TL-32 Typhoon, prozkoumat pilotní kabinu se všemi řídícími přístroji a ovládacími prvky, mohou se těšit na jízdu v simulátoru formule našeho studentského týmu CTU CarTech. Ukážeme vám, jak vypadají kloubní náhrady, které pomáhají v lékařství a studentský tým CTU Space Research předvede, jak se staví rakety.

Těšíme se, až vám budeme moci ukázat, že strojařina je zábavná a hlavně zajímavá!