CZ / EN

Aktuality

Naše studentka se účastnila Baltského univerzitního programu

Publikováno: 17. 05. 2023

Letos se ČVUT poprvé zapojila do Baltského univerzitního programu (BUP). Historicky první reprezentantkou univerzity se tak stala Ester Jančaříková, studentka posledního ročníku magisterského programu Robotika a Výrobní technika na Ústavu výrobních strojů a zařízení Fakulty strojní ČVUT v Praze.

Baltský univerzitní program (BUP) je jednou z největších univerzitních kooperací na světě s přibližně 95 zúčastněnými univerzitami v regionu Baltského moře, které spolupracují na vzdělávání a výzkumu v oblasti udržitelného rozvoje a demokracie. Konference je jedinečnou příležitostí pro seznámení se se studenty z celé Baltské oblasti, získání nových znalostí, ale také jedinečnou příležitostí pro seznámení se studenty mnoha národností z celé řady univerzit a studijních oborů.

Ester Jančaříková přispěla ke konferenci svou přednáškou a vědeckým článkem „Collaborative robotics workplace: Safety Evaluation“, publikovaným v „Industrial Engineering 2023 – Circular Economy: production and consumption“. Ve své přednášce představila koncept kolaborativní robotiky, rizika a přínosy kolaborativních pracovišť a vyhodnocování bezpečnosti daných pracovišť. Součástí prezentace byla i odborná diskuse.

Více o BUP: https://www.balticuniv.uu.se/about-us/

Fotogalerie