CZ / EN

Aktuality

Katalogu kurzů EuroTeQ

Publikováno: 27. 10. 2022

Již počtvrté mají naši studenti možnost zapisovat si on-line kurzy na partnerských univerzitách aliance EuroTeQ, které je ČVUT členem od roku 2021. Konkrétně se jedná o Technical University of Munich (TUM), Technical University of Denmark (DTU), Technical University of Eindhoven (TU/e), École Polytechnique (L’X) a Tallinn University of Technology (TalTech) – a založilo alianci EuroTeQ. Vedle univerzit z EU se k projektu připojily také École Polytechnique Fédérale de Lausanne (CH) a Technion – Israel Institute of Technology (IL).

Termín pro zapsání předmětu je 24. listopadu.

Volitelné předměty nabízené partnerskými univerzitami si mohou studenti vybírat z katalogu předmětů, který je dostupný zde.

Nabízené předměty jsou vyučované v anglickém jazyce a pro studenty zapojené v projektu EuroTeQ jsou dostupné zpravidla online, tedy distanční formou.

U každého kurzu v katalogu je také obsažena informace, pro jaký typ studia je kurz primárně určen. Prosíme studenty, aby si vybírali zejména z kurzů, které jsou určené pro jejich typ studia, vyhnou se tak případnému odmítnutí od partnerské univerzity v případě naplnění kapacit. Dále prosíme studenty, aby taktéž zvážili svou úroveň anglického jazyka ke studiu na zahraniční univerzitě. Doporučená úroveň anglického jazyka je B2.

Přihlašování
Pokud Vás nabídka předmětů z katalogu zaujala a vybrali jste si předmět, který byste rádi studovali na jedné z partnerských univerzit, přihlášky zasílejte paní Ing. Andree Vavřinové na e-mail: andrea.vavrinova@cvut.cz, společně s následujícími informacemi:

  • předmět, o jaký máte z katalogu zájem,
  • osobní číslo studenta ČVUT,
  • fakultu a obor
  • typ studia (BA/MA/PhD.)
Přesný počet kurzů na jednoho studenta není ze strany ČVUT omezen. Záleží jen na studentovi, jak vyhodnotí náročnost svého studia a zvládnutí všech studijních povinností. Doporučujeme si zapsat maximálně 3 kurzy v daném semestru. Prosím, přistupujte tedy k výběru předmětů s rozmyslem, abychom se důstojně zařadili mezi partnerské univerzity nejen počtem studentů, kteří mají zájem studovat tyto předměty, ale i počtem studentů, kteří studium předmětů i úspěšně završili.