CZ / EN

Aktuality

Absolvent naší fakulty mezi finalisty EuroTeQaThon

Publikováno: 16. 08. 2022

Ing. Ondřej Štogl vystudoval na Fakultě strojní ČVUT v Praze energetiku a nyní pokračuje na FEL ČVUT jako doktorand. Hned jak se loni v listopadu dozvěděl o možnosti účastnit se projektu EuroTeQ – Collider postavil malý tým a přihlásil ho do nového evropského projektu.

Společně s PRE-distribuce se snažili z revolučního nápadu vyvinout řešení, jak implementovat dobíjecí stanice pro elektromobily do systémů veřejného osvětlení, aby systém byl cenově dostupný a přitom pomáhal snižování škod z emisí. Museli tvrdě pracovat, ale měli možnost setkat se s odborníky a využívat jejich rady. Odměnou bylo nejen uznání odborníků, ale také setkávání s mnoha experty, zábavný způsob spolupráce na vývoji systému a vytváření nových přátelských vztahů. Revoluční nápad porotce zaujal natolik, že se stali finalisty velkého finále v mnichovské univerzitě.

Ondřej o projektu EuroTeQ Collider říká, že by účast doporučoval každému, kdo chce  rozvíjet vlastní nápady, poznat nové přátele a tím se posunout dál. Tak jděte do toho, vyberte si téma a přihlašte se!
 
Více informací o projektu najdete ZDE.