CZ / EN

Aktuality

Cena Laurina & Klementa od ŠKODA AUTO pro našeho studenta

Publikováno: 13. 12. 2021

ŠKODA AUTO slavnostně vyhlásila vítěze Cenu Laurina & Klementa, které jsou již třetím rokem udělovány nejúspěšnějším závěrečným pracím studentů zejména technických oborů. Cílem soutěže je motivovat studenty bakalářských či magisterských programů k výběru tématu, které se týká praktických otázek převážně z technických oborů a je navrhnuto ve spolupráci s automobilkou.

Díky vedení práce odborníky z automobilky mají práce praktický přínos a studenti si díky tomu ještě před završením studia zlepší své znalosti a možnosti dalšího profesního rozvoje. V rámci soutěže jsou práce posuzovány porotou, složenou z odborníků společnosti ŠKODA AUTO a ze zástupců akademické půdy. Automobilka řadí podporu technického vzdělávání mezi priority své společenské odpovědnosti, a to na všech úrovních: od předškolní a základní přes středoškolskou a odbornou až po univerzitní.

Práce posuzovala odborná porota, složená z odborníků společnosti ŠKODA AUTO z různých oblastí a ze zástupců akademické sféry. Mezi hlavní kritéria patří odborný přínos, využitelnost výsledků v praxi, inovativnost a originalita tématu. Vítězem letošního ročníku se stal Bc. Josef Steklý, student Fakulty strojní Českého vysokého učení technického v Praze, který psal svou práci v oddělení kvality na téma Tvorba kalibračního postupu optického robotického pracoviště pro rozměrovou kontrolu karoserií. Cílem práce bylo odhalit nedostatky stávajícího kalibračního postupu optické měřicí stanice a sestavit nový kalibrační postup použitelný interně a čistě v režii ŠKODA AUTO. Josef je ve ŠKODA AUTO na odborné stáži již druhým rokem, a zároveň zastává roli ambasadora pro ČVUT v rámci talentového program Student Talent Pool. Vítěz obdržel jako odměnu částku ve výši 80 000 korun.

Vedoucí bakalářské práce Ing. Jan Urban z Ústavu technologie obrábění a metrologie Fakulty strojní ČVUT v Praze, hodnotí práci oceněného studenta takto: „Bakalářská práce J. Steklého měla za cíl optimalizovat proces kalibrace robotických měřicích stanic výroby karosérií ve společnosti škoda Auto a.s. Díky aktivnímu přístupu a samostatnosti studenta v nelehké covidové době se podařilo dosáhnout časové a finanční úspory. Jsem velmi rád, že komise složená z řad odborníků firmy a zástupců VŠ ocenila kvality této práce. J. Steklému tímto gratuluji.“

Bakalářskou práci BC. Josefa Steklého můžete najít ZDE.

Celou tiskovou zprávu, kterou vydala ŠKODA AUTO najdete ZDE.
Foto: ŠKODA AUTO

Fotogalerie