CZ / EN

Aktuality

Náš studentský tým na 6. místě v italském Varanu

Publikováno: 18. 10. 2021

V minulém týdnu se náš tým CTU CarTech účastnil posledního závodu letošní sezony v italském Varano de' Melegari. Všechny statické disciplíny probíhaly online, což je nezvyklý formát, který týmům moc nevyhovuje. Je to také vidět na bodovém ohodnocení, které bylo pro většinu týmů dost podobné. Dynamické disciplíny však již probíhaly klasicky, tedy na závodním okruhu.

Neděle byla pro náš tým velmi úspěšná. Mechanickými technickými přejímkami prošli bez větších komplikací a díky tomu si mohli večer postavit zázemí jako jedni z prvních týmů.

V pondělí ráno probíhal Tilt test, Noise test a Brake test. Všechny části prošla formule našeho týmu jako jedna z prvních a tak se tým následně celý den mohl věnovat nastavení a přípravě vozu na úterní dynamické disciplíny. Večer si naši piloti udělali pár kol na testovací trati, jelikož proběhly úpravy řadicí jednotky a bylo tedy potřeba tyto změny otestovat.

V úterý začal den akcelerací, ve které náš tým skončil na krásném druhém místě mezi spalovacími formulemi. Následoval Skidpad, v kterém také obstál náš tým docela dobře. Odpoledne probíhala disciplína Autocross, která byla premiérou pro jednoho z nových pilotů. Vůz ovšem moc neposlouchal a celkově tak za největší konkurencí lehce zaostával

Ve středu probíhal závod Endurance. Trať byla předělána na rychlejší variantu a teplota trati byla výrazně vyšší, což jsou změny, které naší formuli vyhovují. První pilot si velice pochvaloval chování auta, a vypadalo to, že nebude problém držet se nejlepších týmů. Ovšem po jednom a půl kole byl pilot nucen vůz odstavit, vzhledem k velkému úniku paliva z palivové lišty a disciplína Endurance tak pro náš tým skončila.

Celkové 6. místo není to, co si členové našeho týmu přáli, přesto však odvedli velký kus práce, za který jim patří velký dík za skvělou reprezentaci naší univerzity.

Celkovou výsledkovou listinu najdete ZDE.

Fotogalerie