CZ / EN

Aktuality

Jakub Maščuch patří mezi 20 nejvýznamnějších tuzemských inovátorů

Publikováno: 03. 02. 2021

Vedoucí vědeckého Týmu organických Rankinových cyklů a jejich aplikací ČVUT UCEEB Jakub Maščuch byl v rámci společného projektu redakcí CzechCrunch a Hospodářských novin zvolen mezi Innovators 20. Dvacítku oceněných osobností z byznysu, umění i akademické sféry vybrala z několika stovek nominací veřejnosti odborná porota, složená z výrazných postav tuzemské podnikatelské scény.

Společně s módní návrhářkou Liběnou Rochovou zasedli v porotě také investor Ondřej Fryc, majitel sklárny Lasvit Leon Jakimič, zakladatel Livesportu Martin Hájek, majitelka textilní značky Unuodesign Petra Plemlová, Martin Wichterle ze skupiny Wikov Industry, zakladatelka Frusacku Hana Fořtová, vědec Tomáš Mikolov a šéfka inovací ČSOB Michaela Lhotková.

Jakub Maščuch  u nich zabodoval úspěšným vedením týmu, jenž vyvinul a dovedl až k malosériové výrobě mikroelektrárnu WAVE 120, která dokáže prakticky bez obsluhy produkovat teplo i elektřinu z biomasy. Myšlenka a první kroky tohoto projektu začaly na Ústav energetiky Fakulty strojní ČVUT v Praze.

Zprávy z médií