CZ / EN

Aktuality

Pomáháme zvládat výzvy Průmyslu 4.0

Publikováno: 11. 01. 2021

Nové studijní programy pomáhají našim studentům zvládat výzvy Průmyslu 4.0. Jedním z nich je magisterský studijní program Automatizační a přístrojová technika.

Studijní program Automatizační a přístrojová technika je zaměřen na zvládnutí pokročilých návrhových prostředků automatizační a přístrojové techniky a jejich aplikace zejména v průmyslových provozech výrobních podniků.

Během studia tohoto programu se studenti naučí, jak přistupovat k automatizaci, řídicím algoritmům, řízení robotů včetně jejich vzájemné spolupráce. Budou se učit řídit výrobní linky a využívat plný potenciál průmyslových počítačů, programovatelných automatů a senzorů. Zjistí vše o využití a konstrukci jedinečných přístrojů a zařízení přesné mechaniky. Naši odborníci z Ústavu přístrojové a řídicí techniky studentům ukáží, jak navrhovat průmyslové informační a znalostní systémy, včetně jejich programování. Studium tohoto programu také studenty naučí, jak využívat přesnou mechaniku a optiku, včetně holografie, nanotechnologií a fotoniky.

Mezi vyučovanými předměty jsou například:

pracoviste/12110/Poster_APT_2020_02.jpgpracoviste/12110/Poster_APT_2020_04.jpg