CZ / EN

Aktuality

Dopis děkana Fakulty strojní ČVUT budoucím studentkám a studentům

Publikováno: 28. 03. 2020

Vážené budoucí studentky a vážení budoucí studenti,

jistě si v dnešní nouzové situaci kladete otázky, jak proběhne přijímání do studia na Fakultu strojní ČVUT v Praze. Přestože doba je velmi nejistá a prakticky vše se může měnit, tak bych Vám rád přesto poskytl nějaké informace a jistoty.

Přijímání studentů ke studiu a zahájení výuky na podzim proběhne za všech okolností.

Teď by bylo nesmírně obtížné odesílat papírovou verzi přihlášky. Dodržujme sociální odstup. Proto prosím vyplňte přihlášku elektronicky a uhraďte příslušný poplatek. Jejich propojení a odevzdání papírové verze nechte na pozdější dobu. Netrváme na dodržení původních termínů pro podání přihlášek. Mimořádné kolo přijímacího řízení zřejmě naváže spojitě.

Pro přijímací řízení máme stanoveny vyhlášené podmínky. Pokud se do 1. 6. 2020 vrátíme ke kontaktní výuce, tak je uskutečníme v přiměřené podobě.

Pokud se do 1. 6. 2020 nevrátíme ke kontaktní výuce, tak do 1. ročníku bakalářského studia FS ČVUT budeme přijímat jen na základě maturitního vysvědčení, což je pro nás zákonná podmínka. Nebudeme požadovat maturitu z matematiky nebo fyziky nebo přijímací zkoušku z matematiky. Naše podmínky na maturitu z matematiky nebo fyziky nebo jejich ekvivalent vyřešíme společně až v průběhu 1. semestru volitelným předmětem a požadovaným testem.
Podobně do 1. ročníku magisterského studia FS ČVUT budeme přijímat jen na základě získání titulu bakalář, což je pro nás zákonná podmínka. Naše podmínky na znalosti ze zkoušek alfa/beta vyřešíme společně v průběhu 1. semestru opět volitelným předmětem a požadovaným testem.
Přijímací zkoušky do doktorského studia proběhnou nekontaktně přes videokonferenci.

Výuka na podzim bude určitě zahájena, a to buď kontaktně nebo při katastrofickém scénáři bezkontaktně, jak to již umíme v současnosti přes software MS TEAMS.

Pro cizince s uzavřenými hranicemi zahájíme výuku bezkontaktní na dálku přes software MS TEAMS a formality spojené s příjezdem do České republiky a nástupem do studia vyřešíme, až to okolnosti umožní.

Všichni na podzim budete moci zahájit studium na Fakultě strojní ČVUT v Praze.

Koleje a menzy nastartují svůj provoz podle celostátních možností. V Praze skončilo sdílení bytů pro turisty a je zde cca 14 000 volných bytů. V nouzi najdete sdílené byty a my Vám zajistíme možnost sdružování pro společné nájmy.

Máte-li jakékoli dotazy, napište na portál helpdesk@fs.cvut.cz.

Prosím nemějte obavy, věřte nám.
Děkuji.
Zdraví
 
Michael Valášek
Děkan FS ČVUT