CZ / EN

Aktuality

Vánoční koncert Fakulty strojní

Publikováno: 08. 11. 2019

Fakulta strojní ČVUT v Praze Vás zve na 23. benefiční koncert „Půjdem spolu do Betléma“, ve čtvrtek 19. prosince 2019 od 19.15 hodin v Betlémské kapli, Praha 1.

Ke zdařilému výsledku benefičního koncertu přispějí návštěvníci dobrovolným vstupným a partneři. Letos mezi ně patří: Zeppelin, Zeiss, Včelařství Ratajovi, ADV Studio, Party nábytek a Pekařství Frydrich. Výtěžek bude opět věnovaný dětem s hematologickým a onkologickým onemocněním. Zpříjemnění života dětem léčeným na Klinice dětské hematologie a onkologie Fakultní nemocnice Motol v Praze 5 zajišťuje spolek HAIMA.

Na programu je Symfonie č. 104 D dur „Londýnská" Franze Josepha Haydna, Pastorela „Hej, hej, jeden i druhej“ Tomáše Norberta Koutníka i tradiční „Rybovka“. Pod vedením uměleckého vedoucího Jakuba Waldmanna účinkují: Symfonický orchestr Gymnázia a Hudební školy hl. m. Prahy, členové Říčanského komorního orchestru, Emauzského sboru a orchestru, Sukova komorního sboru Benešov, komorního sboru a orchestru Bach-Collegium Praha, Pěveckého sboru ČVUT Praha, sborů Gabriel, Nokturno Sezimovo Ústí, Carmina Turnov, Canticorum Iubilo, Imbus a muzikanti i členové dalších pěveckých sborů z Prahy a okolí. Dirigují Ladislav Cígler a Jáchym Svoboda. Jako sólisté vystoupí Ráchel Skleničková - soprán, Anita Jirovská – alt, Petr Jedelský – tenor, Jan Ericsson – bas a varhaník Petr Pavel Mašlaň.

Prohlídka vánoční výstavy „Betlémy v Betlémské kapli – Vánoční ohlédnutí“ je možná ZDARMA od 18.00 hod. Vstup do Lapidária je pro účastníky koncertu ze Svatováclavského sálu.

Pozvánky můžete objednávat na e-mailu: terezia.nemcova@fs.cvut.cz. Pozvánky ke stání jsou k vyzvednutí na vrátnici fakulty v Dejvicích.

Celý program najdete zde.

Děkujeme za podporu těmto partnerům:

partneri_FS/ADV_studio.jpg [partneri_FS/frydrych.png]