CZ / EN

Aktuality

Bosch Mechathon 2021 – ODLOŽENO!

Publikováno: 20. 10. 2021

[Aktualizace 25.10.2021]:
Kvůli bezpečí všech, kteří měli o letošní Mechathon zájem, se z důvodu zhoršující se epidemiologické situace rozhodli organizátoři soutěž prozatím odložit. Nové datum zatím není určeno! 

V březnu 2018 Bosch uspořádal historicky první Mechathon. O soutěž byl mezi studenty obrovský zájem stejně jako v druhém a třetím ročníku, proto je tu znovu!

Soutěžní týmy vždy pracovaly na zadaném úkolu nepřetržitě celý den a celou noc s neuvěřitelným nasazením. Letošní, již čtvrtý ročník se uskuteční netradičně v Českých Budějovicích, netradičně na přelomu listopadu, konkrétně pak o víkendu 13. a 14. 11. 2021. Letos se může přihlásit opět jen 32 studentů a studentek, tak rozhodně neváhej s registrací !

Organizační informace:

  • Datum: 13. až 14. listopadu 2021 (začátek v sobotu 13. 11. v 8:30 hod., předpokládaný konec v neděli 14. 11. v 18.00 hod.)
  • Místo konání: Bosch Česká republika (Roberta Bosche 2678, České Budějovice)
  • Veškeré podrobné informace jsou dostupné na www.mechathon.cz.
  • Pro studenty je po celý víkend zajištěno občerstvení, je možné přespat přímo na místě akce. Zúčastní se odborní mentoři, kteří jsou po celou dobu víkendu studentům k dispozici pro konzultace. Součástí programu jsou také přednášky a workshopy.
  • Během víkendu budou mít studenti za úkol navrhnout, postavit a naprogramovat robota schopného pohybovat se po dráze a odstraňovat z ní překážky. Ke stavbě poslouží robotické stavebnice LEGO® Mindstorms a 3D tiskárny. Třetího ročníku se může zúčastnit max. 32 studentů a studentek. Celkem vytvoříme 8 týmů po 4 lidech. V každém týmu musí být minimálně jedna studentka. Je možné se přihlásit jako jednotlivec či už jako sestavený tým.