CZ / EN

Aktuality

Proběhla letní škola robotiky 2019

Publikováno: 12. 07. 2019

Na Letní školu robotiky se letos přihlásilo devatenáct středoškoláků. Pořádal ji opět Ústav přístrojové a řídicí techniky Fakulty strojní ČVUT v Praze ve dnech 9. až 12. července 2019. Akce byla určená pro současné studenty předposledních ročníků středních škol a gymnázií, kteří si chtějí zkusit ovládání robotů.

V prvních dvou dnech se účastníci naučili základy programování robotů, ovládání serv a motorů, čtení vstupů, komunikaci s PC. V dalších dnech studenti, za pomoci zkušených pedagogů, samostatně programovali převážně 3D tištěné roboty tak, aby plnily zadané funkce. Úkoly pro robota si volil každý účastník podle svého a všem se podařilo svého robota ovládat.  Ani letos nechyběla dívka a ve výsledku prokázala, že programování není jen „mužská záležitost“. Všichni byli z výsledků nadšení. Programování je tak zaujalo, že se zajímali o možnosti studia Průmyslové robotiky a automatizace na Fakultě strojní ČVUT v Praze.   

Fakulta strojní nabízí studium v perspektivních technických oborech, včetně zaměření na průmyslovou robotiku a automatizaci:  https://www.fs.cvut.cz/apt

Letní škola robotiky 2019 na Fakultě strojní ČVUT v Praze

Fotogalerie